BASING HOUSE RUINS

The ruins of this house in Basingstoke were in need of development and the National Lottery provided a grant to allow the works to be completed and the structure brought back to life. Graffiti won the works through a competitive situation and were employed to provide all of the interpretation panels and graphics internally and externally. The primary units were large scales freestanding steel supports with sleek 'armourseal' graphics panels providing a very sturdy and long lasting graphic product. These units also incorporated tactile elements to them to bring the story to life with items such as reproduction pottery, coins and a damaged human skull. A further first was the house 'viewer' which was produced by Graffiti and this incorporated a digitally polycarbonate slid in window panel which allowed visitors to line up the ruins and view the house as it would have stood and looked in 1535.

SERVICES RENDERED

Design
Manufacture
Survey
Installation
Router Cutting
Steel Support Fabrication
Acrylic Fabrication
Metal Fabrication
Vinyling
Digital Printing
Timber Fabrication
Spray Painting
Hot Dip Galvanising
Grp Panelling